Waarom pelletkachel of -ketel

Voordelen pelletkachels & pelletketels

Pelletkachels & -ketels bevatten tal van voordelen.
We hebben de voordelen van het gebruik van een pelletkachel en -ketels even voor u opgesomd.

Economisch voordelig

Tot 40% goedkoper verwarmen met houtpellets dan met mazout of aardgas.  Ook de prijs van pellets blijft al jaren stabiel.  Ondanks de grotere vraag stijgt het aanbod ook sterk.

CO2 Neutraal

Het Kyoto-protocol heeft tot doel de uitstoot van broeikasgassen te beperken en zo de opwarming van de aarde tegen te gaan.
Een pelletkachel of -ketel kan hier een belangrijk steentje bij toedragen.

Houtpellets zijn gebruiksvriendelijk

Houtpellets worden meestal geleverd in zakjes van 15 KG.  Hierdoor zijn deze gemakkelijk weg te stapelen en praktisch in gebruik voor het bijvullen van de kachels en ketels. Ze kunnen  ook in tankwagen geleverd worden en in de silo worden ingeblazen.  .

Verwarmen met een pelletkachel is kiezen voor een gezonde verwarming

Pelletkachels geven een gezellige en gezonde warmte af.  In tegenstelling tot de klassieke hout- en kolenkachels kunnen er geen rookgassen vrijkomen tijdens het bijvullen.  Er zit ook een beveiliging op tegen oververhitting hetgeen de kans op CO-vergiftiging uitsluit.  Tevens worden de rookgassen via een ventilatie-systeem afgevoerd.

Efficiënte verbranding

Naast de traditionele verbranding van de pellets, worden de uitlaatgassen op hun beurt verbrand. Dit noemt men naverbranding.  Door deze dubbele verbranding wordt het rendement verhoogd en de uitstoot van schadelijke gassen tot een minimum herleid.

Uitstekende technologie

Door gebruik te maken van de modernste technologieën , wordt een perfect ecologische verbranding gecreëerd.  Al onze merken zijn van degelijke volwaardige materialen. Als ook zorgen voor een excellente verbranding.  Voor uw veiligheid en voor de perfect verbranding detecteert dit systeem het ook als er iets in de kachels niet naar behoren werkt.


Werking Pelletkachels

Een vijzel brengt de pellets automatisch naar de brander waar de automatische ontsteking (keramische gloeikaars) plaatsvindt.
Na die ontsteking vangen de pellets vuur en krijgt u het beeld van een gezellig brandend haardvuur.
Precies omdat het rendement enorm hoog is – maar liefst 90% van de warmte wordt behouden – heeft u bijna geen asvorming.
De gesloten verbrandingskamer zorgt ervoor dat er geen roet of stof vrijkomt.
Pelletkachels zijn ecologisch en comfortabel.

Video Werking Pelletkachel